Molen Fortuna

Page
Menu
News
You are here:   Home > Activiteiten

Activiteiten

2022

14 mei Nationale Molendag 

Doorlopend bezoekers op de Fortuna in Noordhorn
Heel wat bezoekers wisten de molen in Noordhorn te vinden- soms als enige locatie, omdat ze daar toch al zo vaak waren langsgekomen. Enkele belangstellenden waren echt op molenroute en waren al bij een andere molen geweest of gingen nog door naar Leegkerk, Visvliet of verder. Maar het waren als vanouds grotendeels families met jonge kinderen, waarvan juist de allerjongsten het bezoek aan de molen het meest waardeerden.

 

Jaar van de Molenaar 
Op 9 april 2022 heeft de Fortuna meegedaan aan een recordpoging 'met zoveel mogelijk molens tegelijkertijd draaien'. Hieraan deden zelfs molens in andere werelddelen mee.

Bijlage: bedankbrief

2021

Er is geregeld met de molen gedraaid en incidentele bezoekers hebben, met inachtneming van de coronaregels, een kijkje kunnen nemen.

Behalve het onderhoud aan de molen zelf is een oude handmolen van houtworm ontdaan. Deze molen is een schenking aan de Fortuna van onze webmaster Ginie Bakker-Ploeg. 
De molen komt uit haar ouderlijk huis in Peize. 

 handmolen

11 september Open Monumentendag

Gevarieerd bezoek op Open Monumentendag 2021 De Koren- en Pelmolen Fortuna kreeg zaterdag 11 september bezoek van een gevarieerd gezelschap belangstellenden. Ook dit keer heel wat uit de directe omgeving, die net dat duwtje in de rug van Open monumentendag nodig hadden om de molen binnen te gaan. Veelal waren het betrekkelijk nieuwe inwoners van de gemeente Westerkwartier, die nu het lokale erfgoed kwamen bekijken. Of mensen die bewust op Open Monumenten-route waren en de molen er even bij namen. Een flink deel van de bezoekers waren ouders met (heel) jonge kinderen. Ook de jongsten bleken na de (in)spannende klim naar de stellingzolder of nog hoger zeer geïnteresseerd in het raderwerk van het al ruim 125 jaar oude rijksmonument. Maar het mooiste vinden ze vaak toch het uitzicht van de verbluffende hoogte van de stelling.

 

 

Page
Menu
News
Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login