Molen Fortuna Noordhorn
Welkom > Activiteiten 2019  > 2011 > Abseildag op de Fortuna

Abseildag op de Fortuna

De leerlingen van de CBS Het Kompas mochten zich de 21e juli op de molen Fortuna verheugen op een wel zeer spectaculaire manier om de molen te verlaten.

Hoewel een molen niet bedoeld is om er mee te spelen, werd deze dag, de laatste dag voor de vakantie, door de leerlingen van de CS Het Kompas gebruikt om onder professionele begeleiding van de stelling van de molen af te springen , het zg. abseilen. Hiertoe had het bedrijf Outdoor International een groot aantal lijnen (die elk jaar vernieuwd worden) bovenaan de molen gebonden en over de stelling naar beneden gebracht.  Vervolgens werden de leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 ingesnoerd in veiligheids harnassen waarmee ze verbonden werden met de afdaallijnen. Daarenboven nog extra gezekerd door een tweede lijn, die bestuurd werd door de begeleiders. Er is toch veel moed voor nodig om omgekeerd op de stellinghekken te gaan staan en je dan naar beneden te laten vallen!  Bijna alle leerlingen durfden dit aan, alsmede een aantal onderwijzers.

Gelukkig waren veel vaders en moeders en anderen aanwezig om hun en ander kroost onder luide aanmoedigingen naar beneden te zien glijden. Daarnaast waren er ook de nodige fotografen van diverse dag-en weekbladen aanwezig om het feest voor de toekomst vast te leggen. Het was dus weer een drukke dag op de Fortuna!